tisdag, oktober 23, 2007

välkomna i facebook ungdomar

igår addade jag några före detta elever och idag ser jag att mina nior addat mig. välkomna ska ni vara! ett tag trodde jag att facebook och playahead skulle existera parallellt och att "vårat" vuxna nätverk skulle vara ointressant för ungdomarna men nu verkar vi få en gemensam mötesplats. det tycker jag är mycket bra! sen kan man ju undra om ungdomarna kommer att köra pa samtidigt. de har ju trots allt lagt mycket energi detta.

Etiketter:

det blir inte friskola hos oss

rektor backar och säger att i kommer att vara kvar i kommunal regi i minst fem år. skönt tycker jag eftersom jag inte vill jobba på en friskola utan pedagogisk styrfart.
det vore trevligt att tänka sig att mitt bloggande påverkat händelseutvecklingen men tyvärr verkar det som att uppdrag granskning haft väsentligt större inverkan...

Etiketter:

söndag, oktober 14, 2007

äntligen fattar regeringen

de ska ta fram nya regler för avknoppning av skolor. man ska göra det svårare att göra ekonomiska klipp och man ska se till att varumärket prissätts vid en försäljning.
skönt! det börjar bli lite ordning.

http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_17285350.asp

Etiketter:

diskussion om delägarskap

trot eller ej - nyligen informerade rektor om den eventuella friskolebildningen. han använde ord som inflytande, ansvar, delägande, med och satsar. han vill att vi diskuterar i al hur formerna för detta kan se ut. han vill till och med ha tips om andra friskolor där personalen är delägare.
det börjar röra på sig.
är det någon som kan tipsa om personalägda skoler eller liknande? här av er!

Etiketter:

onsdag, oktober 10, 2007

par-undervisning

jag träffade nyligen en framgångsrik programmerare som berättade om hur han jobbar. han par-programmerar! trots att han har tjugo års yrkeserfarenhet samarbetar han nära med en kollega. de sitter vid en skärm och har varsitt tangentbord och varsinn mus. de skriver koden gemensamt. om de jobbade på varsitt håll skulle de kunna producera dubbelt så mycket kod. men det är mer lönsamt att de jobbar ihop för då blir kvaliteten så mycket bättre. om de var för sig löser 90% av alla problem löser de 99% tillsammans, rent statistiskt. det är värt att tänka på.
själv har jag undervisat en liten undervisningsgrupp på så vis att vi var två lärare i klassummet mest hela tiden. det var fantastiskt! om man tog barnens lärande på allvar borde man alltid ha två pedagoger i varje klassrum.

Etiketter:

BlogRankers.com