onsdag, oktober 06, 2010

Webbstjärnan

webbstjärnan är en folkrörelse bland lärare och elever. tusen lag förra året kan mycket väl bli det dubbla i år.

en aspekt av webbstjärnan är tävlingen men vill ni tjäna 20 000 kronor till klassen är det nog bättre att sälja salami. webbstjärnan är så mycket mer. det är ett sätt att pröva på ikt. man får ett domännamn, en plats för sajten och ett verktyg för att göra sajten. till detta får man även support, kurser, bloggar med tips och stimulerande tävlingsuppgifter. man blir del i ett flöde.

allt det här ger en massa energi som gör det lätt och roligt för både elever och lärare att lära sig mer om webbpublicering.

jag har själv anmält två klasser till tävlingen. 7F och 7B finns med som fortbollssjuan.se och 7bäst.se. ni som undervisar klasserna får gärna haka på. vi kommer att jobba med text, bild och film inom no-arbetet med människokroppen. Sedan kommer vi förhoppningsvis att jobba med kommande noprojekt och en del matematik. min tanke är att eleverna ska dokumentera sitt arbete, bygga sitt eget digitala läromedel och att webbarbetet ska vara en viktig del i bedömningen.

läs mer här, http://webbstjärnan.se/

första steget är att du anmäler dig som lärare. sedan kan du anmäla dina lag. http://webbstjärnan.se/start/anmalakonto

när du anmäler dig kan du välja mediawiki som publiceringsverktyg. den kan jag väl och där kan jag ge stöd och svara på frågor. wordpress är ett annat alternativ om man vill ha fler designmöjligheter.

BlogRankers.com