lördag, september 17, 2005

Frisk debatt om rapporten

Det är en frisk debatt om rapporten på SvD. Läs kommentarerna! Många av inläggen går på linjen att en obehörig lärare med goda ämneskunskaper kan vara nog så bra på att undervisa. Det riktas stark kritik mot lärarhögskolan, även från lärare. Sen är det många stolligheter som vanligt. Det ger en bra bild av hur skolan uppfattas hos vanligt folk.

2 Comments:

At 20 september, 2005, Anonymous Anonym said...

Hela obehörig-/behörigdebatten är jättespännande,tycker jag. Den pekar på hur "osynlig" lärarkompetensen är för gemene man (och kvinna).

I vissa fall räcker det med goda ämneskunskaper och "social kompetens", men ibland skriker man om kunskaper i allt möjligt (och där kan listan göras oändlig).

Men väldigt få ser behovet av att ha goda insikter i det uppdrag vi lärare har av staten. Som inte bara handlar om vanlig, hederlig hyfs och god allmänbildning (vilket jag tror är det de flesta oinsatta debattörer efterlyser)...

P.S. Intressant läsning! Jag skall fortsätta hålla koll på din blogg.

 
At 22 september, 2005, Blogger Håkan Elderstig said...

tack för att du läser, kommenterar och berömmer. ibland undrar jag ju varför jag sitter framför datorn och bloggar istället för att göra något annat men i ljusa stunder som denna tycker jag att våra bloggar behövs.

att vanligt folk inte har så stora insikter i dagens skola kan man väl fördra men att ledande politiker och opinionsbildare tillåts förenkla så grovt det är svårare att smälta.

 

Skicka en kommentar

<< Home

BlogRankers.com