tisdag, augusti 16, 2005

Skyll allt på sossarna

Jag tittade igenom SvD:s nätdebatt om högskolematematiken och ser att påfallande många av inläggen skyller sossarna för att eleverna har dåliga förkunskaper när de kommer till universitetet. De borde kanske skylla på borgarna istället! Eleverna undervisas enligt en borgerlig läroplan. Skyller debattörerna reflexmässigt på sossarna? Eller vet de inte att LPO-94 togs fram under den borgerliga regeringen där Beatrice Ask (m) var utbildningsminister. Kanske ska man kanske tolka ionsändarna så att LPO-94 var bra men att sossarna gjort så att vi inte kan följa planen?
Elever av idag lär sig andra saker än vad vi vuxna gjord under vår skolgång. Jag skulle vilja ha mer diskussion om huruvida LPO-94 är bra eller inte istället för att diskutera vad som var bätre förr. Huvudproblemet idag är att LPO-94 inte har genomförts fullt ut!

2 Comments:

At 09 september, 2005, Anonymous Anonym said...

Kanske man ska skylla allt på alla istället? Det må nämligen vara så att moderaterna satt vid makten när LPO-94 togs fram, men i likhet med alla större ingrepp i skolan, har det skett med en närmast total konsensus över hela det politiska spektrat...

Tack för din kommentar, förresten. Jag kände inte till din blogg innan. Det skall bli intressant att följa den! :)

 
At 09 september, 2005, Blogger Håkan Elderstig said...

Visst var det enighet om Lpo, samtidigt var det oenighet om betygen. Det intressanta idag är att man aldrig hör någon politiker som talar positivt om någonting i läroplanen. Det är som om den inte existerar för dem. Kan man gissa att det är få som läst den och "förstått" den?

 

Skicka en kommentar

<< Home

BlogRankers.com