fredag, oktober 31, 2008

vad gör lärarna och eleverna?

vi har delat ut datorer till alla elever (med bara något undantag) och många av lärarna (de övriga får sina snart). så vad gör vi då mest med datorerna? eleverna är helt uppslukade av datorerna både på rasterna och lektionerna. de flesta spelar rebubbled från jesper.nu. det verkar svårt beroendeframkallande och med 72 nivåer tar det ett tag att spela igenom det. det ska bli intressant att se vad som händer efter lovet då jag antar att majoriteten har spelat klart det.

lärarna gör väl lite av varje men det finns en glädjande nyhet. jag introducerade bloggen som ett sätt att kommunicera med elever och föräldrar. från början tänkte jag att det kunde vara kul om någon nappade. glädjande nog har många i arbetslaget blivit bitna och vi har faktiskt beslutat att alla ska ha en blogg i sitt ämne. för de flesta lärare innebär det ett antal bloggar, en per ämne och årskurs är den vanliga indelningen. på så sätt får man lagom många bloggar att hålla reda på och ändå rätt information till rätt grupp. vi använder blogg.se där man kan ha flera bloggar under samma inloggning. förutom ämnesbloggar skriver några av oss även mentorsbloggar där vi informerar och diskuterar mentorsgruppens förehavanden

bloggarna har fått en del kritik för att det lägger över ansvaret för att informera sig på eleverna och för att det blir råddigt att leta på olika ställen. för vår skola som ännu sknar skolplattform är bloggarna ett billigt, snabbt, enkelt och effektivt sätt att kommunicera. jag tror att bloggandet även kan leva vidare efter en eventuell introduktion av skolplattform.

BlogRankers.com