måndag, januari 16, 2006

bloggar i skolan

kollegiet skriver om bloggar i skolan. länkar till amerikanska bloggar där de har stora förhoppningar på bloggen som hjälpmedel i undervisningen. läsvärt tror jag.

själv har jag tänkt använda mig av en blogg i kontakten med föräldrarna och kanske även låta klassen ha en blogg. men jag vet inte om jag orkar driva det och ifall inte får det vara.

4 Comments:

At 20 januari, 2006, Anonymous Anonym said...

Låter otroligt ambitiöst att driva en blogg för föräldrar. Ha inte ihjäl dig!

 
At 20 januari, 2006, Blogger Håkan Elderstig said...

jo, nog kan det tyckas ambitiöst, när man inte hinner med så mycket som man vill i sin riktiga blogg. men tanken är dels att det skulle ge en del tillbaka. bättre föräldrakontakt, som ger mer motiverade elever, som ger bättre resultat för eleverna och slutligen en mer stimulerande undervisningssituation. jag tycker det låter som en vettigt logisk kedja. effekten blir svår att bevisa dock.

ett annat skäl är att jag skulle kunna använda det som projekt i en utbildning om ikt och lärande som jag går.

 
At 21 januari, 2006, Anonymous Anonym said...

Ja, det är en intressant tanke som vore värd att prova men drar säkert med sig väldigt mycket jobb. OM du får igång föräldrarna att kommentera så måste ju du hålla bra tempo i svarskommentarerna också. Men som sagt intressant. Spännande att se vilka föräldrar som skulle engagera sig, hur många som skulle kommentera osv. Skulle de diskutera med varandra eller skulle det bli fråga-svar till dig?
Jag skulle gärna läsa din rapport från projektet! :-)
IKT och lärande, ja detta outtömliga ämne. Under ITiS-tiden skrev jag en artikel till Grundmaterielet som användes i kompetensutvecklingen av arbetslag. Den heter "Det finns inte någon IT-pedagogik" och finns kvar på IT sidorna hos Myndigheten för Skolutveckling.

 
At 27 januari, 2006, Blogger Håkan Elderstig said...

tack för tipset. jag har just läst den. du beskriver en typ av skola där jag skulle vilja jobba. men jag tycks hamna på stela och en smula ålderdomliga skolor. och efter att ha sökt jobb en termin tycker jag inte det verkar finnas alltför många positiva alternativ. vittra finns ju förstås. det mesta där stämmer med vad jag vill (och vad du beskriver i artikeln). just nu har jag bara ett gravvik så jag kanske rör på mig igen till hösten.

 

Skicka en kommentar

<< Home

BlogRankers.com