lördag, oktober 21, 2006

stå upp mot alliansens skolpolitik

Jag har en idé om att alla vi som bekymrar oss för folkpartiets skolvision borde engagera oss, samla argument, beskriva positiva exempel från skolan, referar bra forskningsresultat och höra av oss på alla möjliga sätt till Björklund m fl.
Jag tror att många avhåller sig från att höra av sig därför att de är rädda för att ha dåligt underbyggda argument eller vara illa formulerade. Man vill inte bli överkörd av någon skolbyråkrat eller förlöjligad av någon kollega eller förälder. Man kanske är rädd för vad skolledningen skulle tycka om man gav sig in i debatten.
En lösning kunde vara att ta fram ett malldokument som innehåller allt man kan behöva för att lämna synpunkter till politikerna. Sedan tar var och en in dokumentet i sin ordbehandlare, tar bort det man eventuellt inte ställer upp på, vässar en formulering eller två, lägger till ett personligt exempel osv. När man är nöjd skickar man iväg sitt dokument till adresserna på den medföljande mejlistan.
Jag tror att detta skulle kunna sänka tröskeln så att lärare orkar gå in i debatten. Vi skulle kunna få till en liten men vass motrörelse. Det skulle kunna förändra hela debatten så att den kom att handla om skola så som den (borde) se ut idag.

1 Comments:

At 25 oktober, 2006, Anonymous Anonym said...

Trodde bloggandet räckte, Håkan, men du har kanske något där.

 

Skicka en kommentar

<< Home

BlogRankers.com